Cum să alegi cele mai bune schele de construcții?

schele

Știai că unele din cele mai populare echipamente de ridicare și susținere sunt schelele, fără de care ar fi practic imposibil să realizăm lucrările de finisare caselor și blocurilor la înălțime. Chiar dacă par a fi niște utilaje simple și fără prea multe detalii de luat în vedere, să alegi schele în construcții este o sarcină responsabilă, dacă vrei ca tipul și modelul achiziționat să corespundă în totalitate cu necesitățile tale individuale de utilizare.

La Etop, pe lângă gama vastă de utilaje pentru ridicare și susținere avem și diverse tipuri de schele pentru construcții, la preț avantajos, cu diferite tipuri de montare și dimensiuni. Dacă și tu ești în plină construcție și ai nevoie de schele, te invităm să afli ce criterii tehnice contează cu adevărat în alegerea acestor echipamente, ce tipuri există pe piață, dar și prin ce se deosebesc.

Schele de construcție: tipuri și varietăți

În funcție de tipul construcțiilor pentru care sunt utilizate, înălțimea necesară, dar și dimensiunile, astăzi există mai multe tipuri de construcții din schele, care se deosebesc prin modalitatea de montare și fixare, dar și funcționalitatea pe care pot să ne-o ofere. Prima și cea mai importantă clasificare a acestora este în două mari categorii: modele modulare (cu montare clasică) și mobile (detașabile), mult mai ergonomice la capitolul deplasare în altă locație.

De asemenea, schelele disponibile pe piața utilajelor de construcție se deosebesc și prin modalitatea de montare și fixare. Astfel, deosebim următoarele varietăți:

  • Schele cu cadru (rame). Cele mai populare tipuri. De regulă, se produc din țevi de oțel, cu diametru de 40mm. Sunt folosite pentru lucrările de finisare. Pot avea înălțimea maximă până la 60 de metri și sarcina standard de aproximativ 200kg/m2.
  • Schele cu cleme de prindere. Sunt alcătuite din țevi verticale și orizontale de aceeași grosime, fixate între ele cu ajutorul unor cleme speciale. Se potrivesc cel mai bine pentru reconstrucția clădirilor cu arhitectură complexă, precum: biserici, monumente istorice.
  • Schele cu știfturi. Se aseamănă cu schelele de tip cadru, fiind alcătuite din elemente orizontale fixate pe stâlpii verticali, cu ajutorul unor știfturi. Pot avea sarcina standard de până la 250kg/m2, fiind folosite cel mai des pentru lucrările de zidărie.

Pe lângă principalele categorii menționate, mai există și schele cu inele, pivoți, sistem de prindere de tip tub-cuplaj și alte varietăți moderne, potrivite pentru diverse scenarii de utilizare. Recomndarea principală este să stabilești din timp pentru ce tipuri de lucrări ai nevoie de ele, ce funcționalități contează, dar și cât ești gata să investești.

La ce criterii să atragi atenția când alegi schele pentru construcții?

Chiar dacă sunt niște utilaje cu funcționalitate simplă, când vorbim despre schele metalice pentru construcție este important să cunoaștem principalele caracteristici tehnice de care depinde direct buna exploatare a acestora, în funcție de necesități. În primul rând, trebuie să cunoaștem că nu toate schelele au utilizare universală, fiind potrivite doar pentru anumite lucrări de reparație sau construcție. Iată principalele criterii tehnice și funcționale de care îți recomandăm să ții cont:

  • Materialul din care sunt produse (fier, oțel etc.)
  • Greutatea totală a elementelor.
  • Modalitatea de montare, transportare, demontare.
  • Diametrul tuburilor.
  • Grosimea nominală.
  • Gradul de protecție a schelelor (prin vopsire sau galvanizare).
  • Posibilitatea de a fi utilizate pentru o gamă vastă de lucrări complexe (tencuieli, lucrări de instalare, zidărie, restaurare, decorare fațade etc.)

Cumpărare și închirieri schele de construcții, acum și la Etop

Indiferent pentru ce planifici să achiziționezi un sistem complex de schele, la Etop cu siguranță vei găsi opțiunea potrivită pentru tine, la cele mai avantajoase prețuri. Avem o colaborare frumoasă cu unul din cei mai cunoscuți producători din această nișă, Condor, specializat în crearea schelelor pentru construcție de calitate superioară, cu funcționalitate modernă și durabilitate înaltă în timp. Pe lângă prețurile avantajoase, oferim servicii de arendă și livrare a utilajelor, dar și mentenanță tehnică pentru toate produsele achiziționate de la noi. Etop – creat să reziste.

Ce sunt schelele de construcție?

Ce tipuri de schele pentru construcție sunt?

Pentru ce sunt utilizate schelele de construcție?

Unde găsești schele pentru construcție, cumpărare sau arendă?