Cum să alegi un generator de uz casnic?

tehnica de constructii

Pentru locuințele sau vilele de la țară, penele de curent sau deconectările electrice pe timp de furtună sau ploaie sunt un fenomen destul de des și chiar obișnuit. Ca să ai electricitate, chiar și în aceste situații, cea mai bună soluție poate deveni un generator casnic, mic dar voinic, gata să-ți sară în ajutor atunci când ai nevoie. Comparativ cu generatoarele profesionale, cele de uz casnic nu necesită o investiție atât de mare. Tot ce trebuie – este să alegi modelul potrivit, în funcție de capacitate și necesități. Etop e gata să te ajute!

Primul pas în alegerea unui generator de curent casnic este să te decizi cu modelul și capacitatea potrivită pentru modul tău de utilizare. Aici trebuie să ții cont atât de electrocasnicele de care ai nevoie în primul rând, dar și de încăperile unde vrei să ai acces la lumină. Astăzi, avem pe piață o gamă variată de generatoare electrice, din toate categoriile de preț. Iar ca să nu te rătăcești în modele, nu ezita să ceri sfatul unui consultant specializat. La Etop suntem mereu dornici la recomandări utile. Deci, hai să alegem împreună cel mai bun generator pentru casă.

Generator semiprofesional: tipuri și varietăți

Achiziționarea generatoarelor de curent, cunoscute și ca generatoare electrice rezidențiale, fără îndoială, este o investiție foarte utilă în timp. Cu un astfel de utilaj, poți sta mereu liniștit că ai curent pentru conectarea pompei de apă, aparatului de aer condiționa, frigiderului sau chiar televizorului, când nu ești conectat la o sursă permanentă sau ai avut o pană de curent. Și după cum am spus, trebuie doar să alegi modelul și tipul potrivit, dar și specificațiile tehnice adaptate necesităților tale. Să ne clarificăm cu tipurile! În general, deosebim două varietăți:

  • Generator de curent pentru casă pe benzină. Modelul perfect pentru utilizarea de sezon. Generatoarele pe benzină au un preț mai mic și sunt disponibile într-un spectru variat de modele, din toate categoriile, De asemenea, acestea sunt ușoare și ușor de transportat. Iar avantajul major este că nu produc atât de mult zgomot în timpul funcționării.
  • Generatoare Diesel (pe motorină). Cea mai bună alegere dacă ai nevoie de o sursă de curent temporară, tot anul împrejur. Comparativ cu modelele pe benzină, pot funcționa o perioadă mai îndelungată de timp, cu un consum optim de combustibil. În plus, generatoarele Diesel au și capacitatea mai mare, pentru conectarea mai multor tipuri de electrocasnice concomitent. Unicul minus e că cer o investiție financiară ceva mai înaltă.
  • Modele combinate. Acestea pot funcționa pe gaz și benzină. Pentru mutarea de la un combustibil la celălalt, au un modul și buton special. Marele avantaj este consumul redus de combustibil și siguranța în exploatare. Pot funcționa continuu până la 20 de ore, fapt ce permite utilizarea acestora și ca sursă permanentă de curent.

De asemenea, generatoarele se deosebesc prin putere și tensiune. Astfel, pe piață putem găsi modele cu o singură fază, modele cu 3 faze (de 220V sau 380V) și generatoare universale. Cele din urme sunt cele mai comode în exploatare și pot lucre atât cu o singură fază, cât și cu trei.

Caracteristici importante în alegerea unui generator electric mic

Pe lângă model și tipul de tensiune, în alegerea unui generator este important să atragem atenția și la caracteristicile tehnice și de construcție cu care este dotat. Anume acest aspect ne poate asigura o exploatare comodă și durabilă și încrederea că au făcut o investiție corectă. Cu fiecare an, funcționalitatea surselor de energie și protecție devine tot mai avansată, oferindu-ne posibilități diverse, în funcție de necesități și preferințe.

Unul din cele mai populare modele de generatoare în prezent, datorită productivității înalte, sunt modelele cu inverter, care pe lângă eficiență și durabilitatea în timp, ne oferă și un consum optim de energie, chiar și în cazul utilizării pentru o perioadă îndelungată. De asemenea, generatoarele cu inverter sunt mobile, au o greutate mica, sunt ușor de transportat și silențioase în funcționare. Iată la ce alte detalii tehnice merită să atragi atenția:

  • Puterea maximă. După cum am mai spus, generatoarele se deosebesc prin performanță și capacitate de energie diferită. Astfel, este foarte important să alegi un model cu putere potrivită necesităților tale individuale de utilizare. Prima recomandare este să calculezi din timp ce electrocasnice vei folosi, după care adună capacitatea lor într-o sumă totală. Mai adăugă și câțiva kW de rezervă, pentru situații neprevăzute. În funcție de putere, generatoarele pot fi clasificate în 3 categorii: 1 – 5kW, 5 – 10kW și 11 – 50kW.
  • Tipul de pornire. Generatoarele moderne pot fi pornite cu ajutorul a trei modalități: starter manual, electric (cu cheie) sau sistem automatizat de pornire.
  • Tipul construcției. Practic toate generatoarele au aceeași construcție, de tipul unei boxe, cu roți, butoane de reglare, indicatoare și rezervor pentru combustibil. Iar pentru protecție și transportare ușoară, sunt completate cu o ramă din metal. Totuși, după aspectul construcției, deosebim generatoare de tip deschis (care se răcesc ușor și rapid și pot fi utilizate pe perioade lungi) și închise (rezistente la impact mecanic și temperaturi joase).
  • Tipul și numărul de prize. Generatoarele standard sunt dotate cu două prize de 16A. În timp ce modelele mai complexe, pot avea prize de 32 și chiar 63A, pentru o încărcare rapidă.
  • Prezența display-ului și contorului pentru orele de funcționare.
  • Rezistența la praf și umiditate.
  • Aspectul ecologic.

La Etop poți să alegi cel mai bun generator pentru casă, la preț avantajos

Demult vrei să-ți iei un generator electric, la preț mic, pentru necesități casnice? Vino la Etop să-ți recomandăm modelul perfect pentru tine. Pe lângă sortimentul imens de generatoare, pentru toate buzunarele și necesitățile, oferim servicii de arendă (închiriere) a utilajelor și mentenanță tehnică. Colaborăm cu branduri cunoscute în nișa surselor de energie, precum: SDMO-KOHLER și Senci, cu motoare Yamaha, Honda, Senci sau Kohler. Scrie-ne sau contactează-ne pentru orice întrebare referitor la utilajele și tehnica de construcție: 067 707 707.

Ce generator îmi trebuie pentru o casă?

Ce rol are un generator electric?

Ce generator de curent sa cumpăr?

Cât consumă un generator de curent?