SENCI
Generator SC-200A, Putere max. 5.5 kw, 230V, AVR, motor benzina
Generator SC-200A

26980,00 lei

Cauta

Branduri

Tip motor

Combustibil

Tensiunea de alimentare

Pornire motor

Putere maximala (kW)

Regim normal de sudare 35%

Regim intensiv de sudare 60%

Diametru electrod maximal

Produse noi

Pentru efectuarea lucrărilor de sudare este necesară o sursă de energie sigură. Folosirea rețelei electrice obișnuite în așa scopuri este o soluție incorectă, întrucit sudarea consumă multă energie electrică și supraincarcă rețeaua.

Decizia competentă in această situație este să procuri un generator de sudură profesional. Acesta poate fi folosit și ca sursă de curent pentru o locuință, cabană sau altă instalație. Pot avea un aspect și caracteristici tehnice variate, dar principiul funcționării este același in toate cazurile.

Generatoare de sudură: clasificare

După tipul motorului distingem generatoare de sudură electrice pe:

 1. Motorină (Kohler) - capabile să sudeze metalul și la sarcini dificile. Nu se potrivesc cu centrele comerciale private și nevoile interne, deoarece puterea lor inițială este de aproximativ 5 kW. Un generator de sudură diesel deține următoarele beneficii:
  • Performanță ridicată;
  • Funcționare stabilă, cu sarcini prelungite;
  • Resurse inalte - intre 4000 - 40000 de ore;
  • Consum redus de zgomot și combustibil, in medie 330 grame/kW
 2. Benzină (Senci, Kohler) - Puterea variază intre 0,5 - 100 kW. Un astfel de generator de sudură benzină este utilizat cind greutatea, zgomotul, pornirea / oprirea frecventă sunt importante pentru sudor. Avantaje:
  • Preț scăzut;
  • Ușurință de intreținere;
  • Greutate mică;
  • Posibilitate de aplicare la temperaturi scăzute.

După mobilitate, domeniu de activitate și puterea curentă se disting 3 tipuri:

 • cu dimensiuni mici (pină la 200 A) - dețin o putere relativ mică și un motor pe benzină. Se folosește adesea in condiții casnice.
 • de sudură semi-profesionale (200 A- 300 A) - se folosesc frecvent in construcție și reparații. Sudarea metalului este posibilă dacă are o grosime mică.
 • profesionale (exact 300 A) - cea mai mare categorie, include dispozitive care diferă semnificativ la putere.

Diferențiem și generatoare clasificate după tipul de curent:

 • continuu - tensiunea inaltă, care contribuie la formarea unei sudări calitative. Se utilizează pentru sudarea construcțiilor, atunci cind se solicită lucrări cu electrozi de diferite diametre.
 • alternativ - sunt ieftine, simple la structură și ușor de intreținut.

Un generator de sudură de inchiriat reprezintă o alegere optimă cind nu sunt bani suficienți pentru procurare și a-i nevoie să execuți un volum mic de lucru.

Citeva sfaturi utile:

 • dacă a-i nevoie de un generator cu puterea pină la 10 kW, optează pentru modelele pe benzină fiindcă au un asortiment variat;
 • acestea trebuie procurate cu o rezervă de energie=20%, pentru diesel, cel puțin 50%. Acest fapt facilitează aprinderea arcului;
 • dacă generatorul este achiziționat doar pentru sudare, i-a în calcul faptul că este necesar un curent de calitate inaltă. Mulți experți recomandă alegerea unui echipament a căror capacitate depășește cerințele necesare cu aproape jumătate.

Informație utilă:

Ce este un generator de sudură?

Echipament care combină o mașinărie de sudare și un generator de curent. Transformarea energiei electrice se obține în timpul sudării, cind aparatul este conectat la generator. Cu alte cuvinte, acesta este compus dintr-un motor cu combustie internă (benzină, motorină, gaz) și un generator.

Care este diferența dintre un generator de sudură și unul obișnuit?

Spre deosebire de celelalte generatoare, acestea generează imediat curentul și tensiunea necesară pentru sudarea manuală cu arc. Este capabil să reziste la suprasarcini și supratensiuni.

Cum să alegeți un generator de sudură in dependența de putere?

Inițial, este necesar să se determine consumul maxim de energie al arcului, care trebuie să fie egal cu consumul generatorului de sudare. Unii producători „uită” să indice acest coeficient, impunând clienților nevoia de a-și face propriile calcule. Pentru ca generatorul să nu funcționeze la puterea maximă, este nevoie să fie procurat cu rezervă de putere.

Cu ce electrozi o să sudați?

Este esențial să selectați felul potrivit de electrod, pentru a spori eficacitatea procesului de sudare pe anume tipuri de materiale și suprafețe. Există 3 feluri de electrozi:

1. Rutilici: utilizați pentru executarea sudurilor fine. Permite folosirea aparatului indiferent de direcție (orizontală sau verticală) și tipul de curent.

2. Bazici: folosiți pentru sudura convențională, asigurind rezistența în timp a sudurii. Necesită curent continuu.

3. Celulozici: intrebuințați pentru sudura țevilor.

Calitatea sudării este influențată direct de electrodul utilizat.

Succesul te face fericit

Partenerii nostri
moldincombank
moldcell
supraten
rompetrol
linela

E in top calitatea produselor si serviicilor noastre

Îți oferim produse “LA CHEIE”

Termeni de plată flexibile.

Respectarea strictă a termenului de livrare

Livrarea produsului

Suport atât în perioada garanției cât și postgaranție.

NU AI GĂSIT PRODUSUL DORIT?

Scrie ce produs vrei și noi vom reveni cu o ofertă personalizată.

Solicită Produs