Sortare după:

Cauta

Branduri

Tip motor

Combustibil

Putere motor

Capacitate cuva brut

Tensiune

Capacitate cuva net

Produse noi

Betoniere cu automatizare – eficiență maximă pe șantierul de construcție

Evoluția tehnică ne ușurează considerabil activitățile vieții, de la rutina zilnică, până la lucrările de construcție, care, cu fiecare an devin tot mai automatizate și ușor de realizate. Ceva timp în urmă, pregătirea betonului era un proces dificil și îndelungat, mai ales dacă nu aveai o betonieră bună. Și iată că, în zilele noastre, în ajutor ne vin betonierele cu automatizare – utilajul indispensabil pe un șantier de construcție modern.

Mai numite și betoniere semi-automate, acestea reprezintă niște echipamente specializate pentru prelucrarea betonului, capabile să prepare un material de construcție de cea mai înaltă calitate. Iar pentru maximum eficiență și confort în utilizare, acestea sunt proiectate în așa mod încât permit mecanizarea procesului de amestecare a componentelor, aducând amestecul la nivelul de viscozitate și soliditate dorit. Merită sau nu să treci la betoniere automatizate, dar și prin ce se deosebesc de celelalte modele, află în continuare.

Tipuri de betoniere: caracteristici și avantaje

Dintre toate modelele de betoniere, cele mai comode și productive rămân a fi betonierele semi-automate. Acestea se alimentează de la rețeaua de curent (220V sau 380V) și permit mestecarea continuă a betonului, rapid și eficient. Sunt potrivite mai ales pentru locații greu accesibile sau șantiere rezidențiale, de dimensiuni medii sau mici. În funcție de modalitatea de funcționare, betonierele electrice pot fi împărțite în două categorii:

  1. Acțiune forțată (rotativă). Sunt alcătuite dintr-un tambur static și lame mobile, care se rotesc pe interior. Aceste betoniere se potrivesc pentru amestecurile a diverse materiale și aditivi. Betonul este evacuat printr-o fereastră, amplasată în partea laterală a tamburului.
  2. Acțiune gravitațională. Construcția este dotată cu un tambur rotativ cu lame pe pereți. Descărcarea betonului se realizează manual.

Un alt criteriu de clasificare a betonierelor cu automatizare este după tipul pornire. Astfel, deosebim betoniere cu cutie de viteză și cu curea. Modelele din prima categorie sunt durabile și comode în exploatare, totuși, în caz de defecțiuni, reparația este destul de costisitoare. La rândul său, cele cu curea se pot defecta mai des, dar reparația este facilă, mai ales că pot fi găsite ușor pe piață piese de schimb și accesorii pentru betonieră.

Pentru a alege din gama variată de betoniere noi de vânzare de pe piață este important să ții cont și de parametrii tehnici. Iar una din specificațiile primordial este capacitatea tamburului. În funcție de acest parametru, putem împărți betonierele automatizate în câteva subcategorii: 40 litri – 50 litri, betoniere 70 litri – 300 litri și peste. Cu cât betoniera are un volum mai mare, cu atât este mai grea și mai voluminoasă. Iar de acest lucru, depinde ușurința transportării. O betonieră potrivită trebuie să fie compactă, ușor de transportat și versatilă.

Merită să ținem cont și de puterea motorului, de care depinde volumul betonului ce poate fi pregătit simultan. Cu cât puterea este mai mare, cu atât betoniera va funcționa mai productive, fără întrerupere, la sarcina maximă a tamburului. În general, betonierele cu funcționare gravitațională au o putere mai mică decât cele cu funcționare forțată. Totuși, dacă cauți betoniere ieftine și dispui de cel puțin trei persoane care se vor ocupa de prelucrarea betonului, atunci și o betonieră electrică gravitațională va face față solicitărilor.

Sfaturi utile de alegere sau închiriere betonieră la cel mai bun preț

Detaliul final, dar la fel de important este să găsești un distribuitor de încredere de utilaje și echipamente pentru construcție. Cu Etop, poți fi sigur că faci o alegere corectă, pentru că colaborăm cu cele mai populare branduri și mereu tindem să îți oferim utilaje de ultimă generație și un raport optim preț-calitate. La noi găsești betoniere Imer și Bisonte, din toate categoriile de preț, inclusiv modele cu automatizare. Iată câteva recomandări de la specialiștii Etop:

 

  • Înainte de a alege o betonieră, decide pentru ce scopuri planific să o utilizezi. Dacă ai nevoie de aceasta pe o perioadă scurtă, pentru prepararea unor cantități mici de beton, poți alege un model standard. În plus, la Etop ai posibilitatea de a lua utilaje în chirie, la prețuri accesibile, în cele mai favorabile condiții, cu livrare și consultație gratuită.
  • Pentru șantierele mari, optează pentru betoniere cu o capacitate și putere a motorului mai mare, capabile să pregătească o cantitate semnificativă de amestec concomitent.
  • Atrage atenția și la modul de transportarea, un alt indicator esențial. Asigură-te din timp cât de ușor poate fi transportată betoniera și alege un spațiu unde planifici să o amplasez. Acest lucru va facilita considerabil procesul de lucru.
  • Alege o betonieră de calitate, potrivită necesităților tale, doar așa vei putea profita la maxim de eficiența și performanța acesteia.

Nu ezita să ne contactezi pentru orice întrebări despre utilaje de construcție: 067 707 707.

De ce eTop?
⛟ Livrare rapidă ✅ Prin Moldova❕
💰 Calitate ✅ 100% original
↪️ Arenda echipament ✅ Rapid și avantajos❕
✌️ Promoții ✅ Produse la preț avantajos

Succesul te face fericit

Partenerii nostri
moldincombank
moldcell
supraten
rompetrol
linela

E in top calitatea produselor si serviicilor noastre

Îți oferim produse “LA CHEIE”

Termen de plată flexibil.

Respectarea strictă a termenului de livrare

Livrarea produsului

Suport atât în perioada garanției cât și postgaranție.

NU AI GĂSIT PRODUSUL DORIT?

Scrie ce produs vrei și noi vom reveni cu o ofertă personalizată.

Solicită Produs