Cauta

Branduri

Tip motor

Combustibil

Putere motor

Capacitate cuva brut

Tensiunea de alimentare

Capacitate cuva net

Produse noi

Betonierele cu automatizare sunt echipamente specializate destinate șantierelor de construcții, capabile să prepare betonul pe baza pulberelor de ciment. Proiectate pentru mecanizarea procesului de amestecare a componentelor, pentru a aduce amestecul la nivelul de viscozitate și soliditate dorit.

Tipuri de betoniere, caracteristici și avantaje

Dintre toate felurile de malaxoare, cele mai comode și productive sunt cele electrice, numite și betoniere cu automatizare. Acestea pot fi alimentate de la rețeaua de curent (220V/380V) și permit amestecarea continuă a soluțiilor. De asemenea se recomandă a se folosi in locații greu accesibile sau șantiere rezidențiale de dimensiuni medii.

Conform modalității de funcționare, betonierele electrice sunt impărțite in 2 categorii:

 • forțată (rotativă) - dețin un tambur static cu lame (rotative) care se rotesc pe interior. Potrivite pentru amestecuri cu aditivi diferiți. Betonul este evacuat prin fereastra laterală a tamburului.
 • gravitațională - tamburul rotativ are lame pe pereți iar betonul se descarcă manual, și sunt de două feluri:

- cu cutie de viteză - durabile, dar în caz de defecțiuni, reparația va fi costisitoare

- cu curea - se defectează mai des, repararea este facilă datorită numărului mare de piese de schimb (accesorii betonieră) prezente pe piață.

Pentru evaluarea utilității și eficacității betonierelor, este necesar să analizezi următorii parametri:

 • Dimensiunile, sunt legate direct de volumul de incărcare a tamburului. In funcție de acest parametru, malaxoarele electrice se impart in subcategorii:
  • 40-50l;
  • 70-300 l;
  • mai mult de 300 de litri.

Cu cit volumul lui este mai mare, cu atit dispozitivul este mai greu și mai voluminos. Plus că, influențează și confortul mișcării și transportării.

 • Puterea motorului, de care depinde volumul betonului pregătit simultan. Astfel puterea motorului betonierelor cu funcționare gravitațională este mai mică decit a celor cu funcționare forțată. Dar dacă dispui de forțe de muncă, mai mult de 3 persoane, atunci și betoniera electrică gravitațională va face față solicitărilor. Cu cit puterea este mai mare, cu atit betoniera va funcționa fără intrerupere la sarcina maximă a tamburului.

O betonieră bună de acest fel este compactă, ușor de transportat, versatilă și are un preț accesibil.

Sfaturi utile:

 • Inițial, decide pentru ce vei utiliza un astfel de echipament. Dacă ai nevoie să folosești betoniera rar, pentru producția unor cantități mici de mixturi, un model standard este suficient. Plus poți opta pentru varianta inchiriere betonieră. Preț accesibil, simplu de utilizat, livrare și consultația, sunt oferite de prestatori.
 • Pentru șantierele mari de construcție, optează pentru betoniere care pot pregăti o cantitate semnificativă de amestec concomitent.

Transportarea este un alt indicator esențial. Odată ce te-ai determinat pentru ce anume vei intrebuința malaxorul, asigură-te că va putea fi transportat cu ușurință pe șantier, ceea ce va facilita și procesul de lucru.

Succesul te face fericit

Partenerii nostri
moldincombank
moldcell
supraten
rompetrol
linela

E in top calitatea produselor si serviicilor noastre

Îți oferim produse “LA CHEIE”

Termeni de plată flexibile.

Respectarea strictă a termenului de livrare

Livrarea produsului

Suport atât în perioada garanției cât și postgaranție.

NU AI GĂSIT PRODUSUL DORIT?

Scrie ce produs vrei și noi vom reveni cu o ofertă personalizată.

Solicită Produs