Sortare după:

Cauta

Branduri

Tip motor

Putere motor

Presiune

Tensiunea de alimentare

Produse noi

Compresoarele cu șurub - echipamente care pot comprima aerul și substanțele gazoase, și sunt din ce în ce mai întrebate, datorită dimensiunilor compacte, greutatea relativ mică, fiabilitatea și capacitatea de a funcționa offline. 

Să nu mai vorbi și de eficiența costurilor în ceea ce privește consumul de energie și costurile pentru întreținere, iar nivelul scăzut de vibrații permite montarea acestor compresoare cu șurub fără a amenaja o fundație specială. 

Pot fi utilizate pe scară largă, datorită condițiilor de operare diferite și gradului ridicat de cerere, fapt care a contribuit la dezvoltarea și îmbunătățirea dispozitivelor.

Principiul de funcționare

Prin intermediul unui sistem de antrenare, motorul activează o pereche de șuruburi în care intră aerul deja curățat. După care, aerul este amesteca cu ulei, necesar pentru crearea panei de ulei între rotori, și este responsabil de ungerea mecanismelor de lucru ale compresorului.  Rotirea acestora duce la creșterea compresiunii și a presiunii aerului. După compresiune, amestecul de ulei și aer intră într-un recipient special unde aerul este separat de ulei, apoi este răcit și alimentat la ieșirea echipamentului compresorului. După răcire, uleiul este filtrat suplimentar, apoi este readus la unitatea de șurub.

Întreaga gamă de compresoare poate fi combinată în 2 grupuri mari:

 • Cu un singur șurub: rotorul central, care deține pe fiecare parte unul sau două angrenaje, are control asupra șurubului. Acesta la rândul său, conduce rotoarele, în urma acestui proces rezultă compresia gazelor care intră. 
 • Șurub dublu: aici, rotorul central este realizat sub forma unui șurub care activează tot procesul. Astfel, gazul intră pe o parte și iese pe cealaltă. 

Tipuri de compresor șurub portabil

 1. Compresor cu centură: este foarte ușor de utilizat, important este să fie ajustat raportul dintre viteze. Nu se recomandă utilizarea lui în locurile cu mult praf.
 2. Compresor cu angrenaj: se caracterizează prin zgomot scăzut, performanțe ridicate și funcționare lină. Poate fi utilizat în condiții dificile, mai ales în întreprinderile cu un grad ridicat de formare a prafului. Reparația necesită cunoștințe avansate și personal specializat. 
 3. Compresor cu acționare directă: fiabil și cu o durată de viață extinsă, nu necesită reparații majore în cazul apariției defecțiunilor. Nu este recomandată utilizarea lor când apare necesitatea reglării presiunii maxime de lucru, deoarece nu deține acest parametru. 
 4. Compresor cu acționare directă cu viteză variabilă: cel mai optim dispozitiv, fiindcă pe lângă capacitatea de reglare a presiunii și performanța înaltă, mai deține și eficiența ridicată și versatilitatea de utilizare, caracteristici esențiale pentru un compresor cu șurub. Prețurile sunt relativ mari în comparație cu celelalte dispozitive.

Datorită caracteristicilor, aceste compresoare pe șurub, dețin o serie de avantaje importante:

 • Fiabilitate înaltă
 • Resurse de lucru sporite
 • Costuri reduse pentru instalare și întreținere
 • Pot funcționa continuu
 • Curăță aerul comprimat
 • Zgomot redus
De ce eTop?
⛟ Livrare rapidă ✅ Prin Moldova❕
💰 Calitate ✅ 100% original
↪️ Arenda echipament ✅ Rapid și avantajos❕
✌️ Promoții ✅ Produse la preț avantajos

Succesul te face fericit

Partenerii nostri
moldincombank
moldcell
supraten
rompetrol
linela

E in top calitatea produselor si serviicilor noastre

Îți oferim produse “LA CHEIE”

Termeni de plată flexibil.

Respectarea strictă a termenului de livrare

Livrarea produsului

Suport atât în perioada garanției cât și postgaranție.

NU AI GĂSIT PRODUSUL DORIT?

Scrie ce produs vrei și noi vom reveni cu o ofertă personalizată.

Solicită Produs