Produse noi

Care este cel mai folosit material în construcție? Desigur că betonul!...Iar dacă planifici lucrări pe un șantier extins, atunci a-i nevoie de o betonieră calitativă.

Calitatea betonului final depinde nu doar de componente, dar și de modalitatea de amestecare, proces direct influențat de betonieră.

Tipuri de betoniere Moldova

 1. Profesionale - ușurează activitatea constructorilor atît la sol cît și la înălțime, sunt indispensabile în timpul construcției blocurilor. Această categorie de betoniere este mai scumpă fiindcă au piese și unități durabile, capacitate de lucru ridicată și grosimea crescută a metalului. Motoarele lor pot funcționa continuu datorită puterii sporite.
 2. Cu automatizare - pot avea motoare diesel sau electrice ușor manevrabile. Capabile să producă betonul chiar și pe cele mai inaccesibile șantiere. Dețin palete pentru încărcare cu acționare hidraulică și un malaxor cu sens dublu (mestecare/descărcare). De obicei, posedă 2 roți cu pneuri și un rezervor pentru apă.
 3. Semi-profesionale - acestea dețin un postament metalic cu rol de susținere a greutății, cu două roți care permit deplasarea acesteia. Pot deține un motor electric ori mecanic ce face posibilă rotirea cuvei metalice, care la rândul ei este dotată cu palete montate asimetric pe interior. Acest fapt îmbunătățește procesul de combinare a materialelor.
 4. Autobetoniere - camion cu beton conceput pentru pregătirea, depozitarea și transportarea betonului amestecat.

Pe piață sunt o sumedenie de betoniere noi de vînzare, însă înainte de a procura una, trebuie să știi că echipamentul diferă după tipul și modul de funcționare, precum și de dimensiunea vasului de amestec și de metoda de instalare. Dacă nu dispui de suficiente resurse financiare, poți opta pentru o betonieră de închiriat.

Caracteristici esențiale:

 1. Puterea motorului: în principiu, pentru o construcție privată este suficient un agregat cu capacitatea pînă la 700 W. Pentru lucrările mari, este eficient să procuri un echipament cu motorul mai puternic. Este important să alegi unitatea potrivită în funcție de raportul dintre volumul tamburului și puterea unității. Odată cu mărirea capacității, puterea motorului crește.
 2. Tensiunea: betonierele necesită o rețea trifazată (380V), fiind des utilizate pentru construcțiile pe scară largă. Pentru obiecte mici există dispozitive destinate rețelei monofazată (220 V).
 3. Raportul volum/greutate:
  • 100 l cîntăresc aproximativ 20 kg,
  • 150 l - 40 kg,
  • pînă 300 l - 50 kg.
  • de la 300 l - 160 kg.
 4. Pentru construcții în special, betonierele trebuie alese după următorii indicatori:
  • Pînă la 100 l - clădiri mici: garaje, foișoare;
  • Pînă la 150 l - case cu un etaj;
  • Pînă la 300 l - proiecte de construcții cum sunt clădirile cu pînă la 3 niveluri;
  • De la 300 l - construcția clădirilor cu mai multe etaje.
 5. Modul de funcționare - distingem 2 feluri:
  • Acțiune forțată: tamburul este fixat static, lamele interioare se rotesc. Aceste modele sunt descărcate printr-o trapă specială situată în partea de jos a rezervorului. Se utilizează pentru realizarea lucrărilor mari deoarece betonul este amestecat mai bine.
  • Acțiune gravitațională: lamele sunt nemișcate, tamburul însuși se rotește. Betonul se descarcă manual. Astfel de mașinării sunt prevăzute uzului individual, pe scară mică. Au dimensiuni compacte și preț scăzut.

Succesul te face fericit

Partenerii nostri
moldincombank
moldcell
supraten
rompetrol
linela

E in top calitatea produselor si serviicilor noastre

Îți oferim produse “LA CHEIE”

Termeni de plată flexibile.

Respectarea strictă a termenului de livrare

Livrarea produsului

Suport atât în perioada garanției cât și postgaranție.

NU AI GĂSIT PRODUSUL DORIT?

Scrie ce produs vrei și noi vom reveni cu o ofertă personalizată.

Solicită Produs