Produse noi

Generator electric - sursa ta de curent in caz de scurtcircuite

Ce ne-am face fără curent? Mai ales într-o întreprindere comercială, uzină sau șantier de construcție, unde energia electrică este primordială. Iar penele de curent pot crea dificultăți majore, stopând lucrul tuturor angajaților și tehnicii. Cea mai bună soluție este generator de electricitate, capabil să te protejeze de grijile în caz de scurtcircuite, întreruperi de curent sau oscilații. Iar cel mai important, un generator de lumină de ultimă generație, are grijă să-ți asigure sursa de curent în mod automat, debarasându-te de toate problemele.

Cum alegi cele mai bune generatoare pentru activitatea ta?

Să începem cu cel mai important criteriu – scopul unui generator. Acesta poate prelua rolul de sursă unică de electricitate, în casă, vilă, spațiu comercial sau uzină, în cazul unei suspendări a energiei electrice sau pană de curent. Un model ales corect, în funcție de necesitățile individuale va putea realiza scopul său – de a te asigura cu electricitate, la fel de eficient. Important e să cunoști că sunt modele cu capacitate mica, medie și mare.

Pentru a face o alegere corectă, primul pas este documentarea despre tipurile de generatoare de curent electric, prețuri, specificații tehnice, dar și deosebirile dintre acestea. Pe piața din Moldova sunt disponibile numeroase generatoare electrice, ieftine sau din clasa middle și de top. Ca să înțelegi prin ce se deosebesc, dar și de ce un model are un preț mai mare decât celălalt, trebuie să cunoști principalele caracteristici în buna funcționare ale unui generator:

 • Puterea (capacitatea generatorului. În general, generatoarele pot avea puterea cuprinsă între 500W – 10000W, pentru modelele de top. La acest capitol, este important să alegi puterea ținând cont de scopul de utilizare. De exemplu, în cazul unui generator casnic să calculezi câtă putere consumă electrocasnicele de primă necesitate.
 • Tipul de curent generat (tensiunea). Aici avem de ales între energie monofazată (230V) și trifazată (380), utilizată cel mai des în uzinele industriale.
 • Tipul de motor (pe benzină, motorină sau gaz). Fiecare din ele se deosebesc prin tehnologia de lucru, capacitatea, consumul, modul de întreținere. Cele mai populare sunt modelele pe motorină și benzină.
 • Modalitățile de pornire. Deosebim trei modalități: la cheie, manual (la sfoară) și automat (cea mai avansată variantă).
 • Construcția. Mai ales pentru modelele staționare, este important să fie echipate cu o carcasă rezistentă la factori mecanici, umiditate, soare, dar și potrivită pentru insonorizare.

Tipuri de generatoare electrice de vânzare

Un alt criteriu important este să facem diferența dintre un generator electric pentru casă și unul industrial, dar și să stabilim care model ni se potrivește cel mai bine, în funcție de propriile necesități. Astfel, în funcție de scopul utilizării, deosebim următoarele tipuri:

 1. Generatoare electrice portabile (rezidențiale). Sunt ușor transportabile și ocupă puțin spațiu. Pot fi utilizate pentru încăperi sau case mici. Reprezintă cea mai economă opțiune, capabilă să funcționeze fără dificultăți o perioadă lungă de timp. În cele mai dese cazuri sunt utilizate drept instalații de rezervă, cu o eficiență ridicată în timpul situațiilor de urgență, când este nevoie de curent. Posedă 3 praguri de putere:
  • joasă: 500W-2200W;
  • medie: 2200W-5500W;
  • înaltă: 5500W-10000W.
 2. Generatoare electrice industriale. Pot funcționa o perioadă mult mai îndelungată de timp, fără a-și pierde productivitatea, datorită capacității și puterii înalte. De regulă, sunt instalate în camere separate sau chiar clădiri, devenind automat sursa principală de energie în centre comerciala, depozitate, șantiere. Optând pentru un generator electric de vânzare din această categorie, beneficiezi de patru avantaje esențiale:
  • Independență energetică, totală sau parțială;
  • Consum redus de combustibil;
  • Exploatare și întreținere ușoară, fără prea multe cheltuieli;
  • Adaptabilitate. De regulă, aceste generatoare de curent sunt automatizate, fapt ce permite să fie monitorizate, chiar și de la distanță.
 3. Generatoare electrice de sudură. Încă din denumire îți dai seama că sunt destinate, predominant sudajului, generând curentul electric imediat, dar și tensiunea necesară pentru sudarea manuală cu arc. Dacă este necesar, acest echipament poate fi utilizat și pentru sudarea semi-automată sau alimentarea instalațiilor automate. Avantajele utilizării unui generator de curent pentru sudare sunt următoarele
  • Mobilitate și compactitate;
  • Nu necesită instalare specializată;
  • Utilizarea mai multor tipuri de combustibili;
  • Posibilitatea utilizării sub forma unei mini-centrale sau a unei instalații de sudare.

În depozitul de generatoare Etop te așteaptă cel mai mare sortiment de surse de energie și protecție, din toate categoriile de preț. Pe lângă faptul că poți beneficia de cel mai bun preț pentru achiziționarea unui generator, îți oferim și serviciul de închiriere generatoare, în cele mai favorabile condiții, dar și instalare specializată + servicii de mentenanță. Colaborăm cu branduri renumite ca să-ți oferim doar produse certificate, raport optim preț-calitate.

Etop – magazinul numărul unu de generatoare electrice în Moldova.

Ce tipuri de generatoare electrice sunt?

Generatoarele disponibile pe piață pot fi clasificate după mai multe criterii. După scopul utilizării, deosebim generatoare rezidențiale (portabile) și industriale (staționare). După tipul de combustibil, avem: generatoare pe benzină și motorină, care se pot deosebi prin putere și capacitate.

Unde poți cumpăra generatoare electrice?

În magazinul Etop, distribuitor de utilaje profesionale în Moldova poți achiziționa, inclusiv în rate, generatoare electrice profesionale și semi-profesionale, de la cei mai buni producători. Oferim consultanță în alegerea modelului potrivit, livrare și instalare în toată țara, dar și deservire tehnică.

De ce eTop?
⛟ Livrare rapidă ✅ Prin Moldova❕
💰 Calitate ✅ 100% original
↪️ Arenda echipament ✅ Rapid și avantajos❕
✌️ Promoții ✅ Produse la preț avantajos

Succesul te face fericit

Partenerii nostri
moldincombank
moldcell
supraten
rompetrol
linela

E in top calitatea produselor si serviicilor noastre

Îți oferim produse “LA CHEIE”

Termeni de plată flexibil.

Respectarea strictă a termenului de livrare

Livrarea produsului

Suport atât în perioada garanției cât și postgaranție.

NU AI GĂSIT PRODUSUL DORIT?

Scrie ce produs vrei și noi vom reveni cu o ofertă personalizată.

Solicită Produs