Sortare după:

Cauta

Branduri

Tip motor

Putere motor

Capacitate cuva brut

Tensiune

Capacitate cuva net

Produse noi

Betoniere convenționale – perfecte pentru lucrările casnice de construcție

Lucrările de construcție sunt o activitate frecventă, mai ales pentru cei care au casă pe pământ. Iar un utilaj util în acest sens este betoniera semiprofesională. Orice betonieră constă dintr-un suport, un motor electric și un tambur în care se amestecă materiale pentru a obține o soluție omogenă de ciment sau beton, utilizată ulterior în construcție și reparație. Iar un material de calitate este unul din factorii principali care asigură calitate lucrărilor.

Betoniera manuală este un echipament obligatoriu pentru lucrările de construcție. Aceasta este alcătuită dintr-un tambur cu lame, care mestecă soluțiile și se utilizează pentru prepararea mortarului și betonului. Spre deosebire modelele profesionale, o betonieră semi-profesională este compactă, portabilă și ușor de transportat, potrivită pentru construirea unei locuințe, repararea unui apartament, lucrări de renovare la o căsuță de vară, precum turnarea fundamentului, crearea zidăriei și chiar grădinărit, amestecarea pământului cu îngrășăminte pentru plantare. În continuare, îți vom relata despre caracteristicile de bază ale betonierelor.

Principalele caracteristici ale unei betoniere de uz casnic

Însăși construcția betonierelor casnice, ne aduce un șir de avantaje, care o face una din cele mai populare utilaje din nișa construcției. Chiar dacă au o capacitate mai mică, betonierele convenționale sunt dotate cu un  cadru puternic și stabil, lame fiabile și sistem practic de înclinare a tamburului, pentru o utilizare cât mai comodă. În funcție de capacitatea tamburului, deosebim următoarele tipuri de betoniere:

  1. 125 l – betoniere mici, folosite pentru lucrări ocazionale;
  2. 180 l – modele utilizate pentru construcția caselor mici, unde e nevoie de puțin mortar;
  3. 200 l – acestea pot fi utilizate pentru încărcări constante, la lucrări mai masive;
  4. 300 l – betonieră mare, întrebuințată pentru construcția clădirilor cu mai multe nivele.

După principiul de funcționare, deosebim două tipuri: cu acțiune forțată și gravitațională. Modelele cu acțiune forțată au tambur staționar, iar materialul este amestecat cu ajutorul lamelor. De regulă, aceste betoniere sunt mai ieftine și sunt destinate lucrărilor mici. Modelele cu acțiune gravitațională au tambur și lame rotative, care funcționează concomitent. Acestea oferă o performanță mai înaltă de mestecare a mortarului, fără prea multă presiune asupra motorului, fiind folosit pentru fundamente și lucrări universale.

De asemenea, este important să ții cont de puterea motorului. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât mai rapid și eficient se va amesteca materialul. De exemplu, 700 W sunt suficienți pentru construirea unei locuințe mici. Iar din detaliile de construcție, merită să atragi atenția la materialul coroanei, care e recomandat să fie din fontă, pentru că este rezistentă la uzură și  are durata de viață extinsă, dar și  de grosimea peretelui. Cu cât acesta este mai gros, cu atât prețul betonierei este mai ridicat, în schimb vei putea lucra și cu soluții mai greu de mixat.

Sfaturi utile în alegere

Ca să-ți alegi un model potrivit din toate punctele de vedere, este important să ții cont de principalele specificații tehnice, funcții, dar și producător. De exemplu, optând pentru o betonieră semi-profesională Bisonte, pe care o poți achiziționa la Etop, poți fi sigur de calitate fără compromis. Iată la ce detalii să atragi atenția dacă ești în căutarea unei betoniere:

  • Dacă să ne axăm pe principiul funcționării, atunci betonierele cu acțiune gravitațională sunt tocmai potrivite pentru lucrări mici și mijlocii, fiind și cele mai eficiente;
  • Pentru o casă de țară, cel mai recomandat este să alegi un model  cu volumul de 125 – 140 de litri, acestea înregistrează performanțe ridicate.
  • Pentru clădirile mari, este mai bine să cumpărați un model care are un volum mare al tamburului, dar și cutie de viteze. Acesta va putea mesteca eficient chiar și cantități mari de material, într-un timp scurt.
  • Iar dacă vrei o betonieră durabilă ține cont de gradul de protecție împotriva factorilor externi. De regulă, betonierele au un capac de protecție, datorită căruia mortarul și betonul nu se împrăștie pe angrenaj și coroană. Izolarea motorului electric este de asemenea importantă, fapt ce ne permite să utilizăm betonierele fără grijă, chiar și pe vreme înnorată. Iar o carcasă trainică, din materiale rezistente le va proteja de uzură și defecte.

Te așteptăm la Etop să-ți alegi cea mai bună betonieră, în funcție de necesitățile tale.

De ce eTop?
⛟ Livrare rapidă ✅ Prin Moldova❕
💰 Calitate ✅ 100% original
↪️ Arenda echipament ✅ Rapid și avantajos❕
✌️ Promoții ✅ Produse la preț avantajos

Succesul te face fericit

Partenerii nostri
moldincombank
moldcell
supraten
rompetrol
linela

E in top calitatea produselor si serviicilor noastre

Îți oferim produse “LA CHEIE”

Termen de plată flexibil.

Respectarea strictă a termenului de livrare

Livrarea produsului

Suport atât în perioada garanției cât și postgaranție.

NU AI GĂSIT PRODUSUL DORIT?

Scrie ce produs vrei și noi vom reveni cu o ofertă personalizată.

Solicită Produs