Cum să alegi corect un motocultor?

motocultoare

Fiecare gospodar își dorește o grădină frumoasă, unde poate să crească cu dragoste și dibăcie fructe și legume Bio. Pentru ca lucrările agricole să fie mai cât mai ușoare și eficiente ai nevoie de un motocultor – mini tractor funcțional și productiv, care te ajută să prelucrezi terenurile agricole rapid și productiv și să ai o grădină roditoare. Cunoscut în popor drept „motobloc”, motocultorul este un utilaj agricol foarte popular în zilele noastre, mai ales în gospodăriile agricole mici sau în rândul agricultorilor cu terenuri medii sau care cultivă culturi ce necesită îngrijire specială.  

La Etop, distribuitor local de tehnică și utilaje, anul acesta ne-am înnoit gama de produse cu utilaje pentru grădină din toate categoriile de preț, inclusive motocultoare. Și pentru că sezonul agricol deja a început, iar lucrările sunt în toi, în acest articol vom analiza în detalii care sunt cele mai importante criterii tehnice, funcționale și de exploatare ca să alegi un motocultor bun și durabil în timp, fie mare sau mic. De asemenea, vom discuta despre tipurile de motocultoare, cei mai cunoscuți producători și principalele caracteristici tehnice.

Motocultor Diesel sau pe Benzină: tipuri și varietăți?

Popularitatea motocultoarelor în rândul agricultorilor se datorează în primul rând aspectului practic și funcțional. Dacă pentru lucrările agricole pe terenuri mari, sunt folosite utilaje profesionale precum tractoarele, semănătoarele combinele, când e vorba de terenuri și parcele mici, opțiunea perfectă este anume un motocultor productiv, ușor de transportat și exploatat. Cu fiecare an, varietatea de tipuri și modele din această categorie de utilaje devine tot mai bogată și performantă. Astfel, după nivelul de performanță, poți alege un:

  • Motocultor mic. Dotat cu un motor cu puterea de 6 – 9 CP. Aceste modele sunt destinate pentru cultivarea solului la adâncimi medii, în zone de 15 – 20 de acri și sol pretratat.
  • Motocultoare medii. Acestea au o greutate și putere ceva mai mare și pot fi utilizate pe terenuri agricole de peste 20 de acri, până la jumătate de hectar.
  • Motocultoare mari. Din această categorie fac parte cele mai puternice modele, dotate cu motoare productive și sisteme de fixare a echipamentelor suplimentare. Acestea au un nivel înalt de funcționalitate, gabarite mari și pot fi utilizate pe terenuri de peste 50 de acri.

De asemenea, motocultoarele se deosebesc și după tipurile de motor cu care sunt dotate.Astfel, deosebim modele cu motor pe motorină și benzină. Motocultoarele Diesel sunt mai scumpe, dar mai eficiente energetic și cu un nivel de productivitate mai înalt. La rândul lor, motocultoarele pe benzină sunt mai avantajoase ca preț, mai ușoare ca greutate, cât și în exploatare. Ultima, dar nu cea din urmă clasificare este în funcție de numărul de viteze. În acest caz, poți alege un model simplu, cu 2 viteze sau un motocultor cu 4 viteze, mai puternic. potrivit pentru terenurile mari.

Care sunt cele mai importante criterii când alegi un motocultor multifuncțional?

Eficiența și productivitatea unui motocultor depinde de mai mulți factori, printre care se numără caracteristicile tehnice și funcționale. Regula numărul unu în alegerea modelului potrivit este să cunoști din timp care sunt necesitățile tale individuale de lucru și să le adaptezi cu posibilitățile tehnice ale motocoltorului ales. Echipa de consultanți profesioniști Etop știe toate detaliile de care merită să ții cont când alegi un motocultor. Iată care sunt acestea:

  • Lățimea de prelucrare a solului.
  • Adâncimea de prelucrare a solului.
  • Modalitatea de pornire. Există două opțiuni: manuală (varianta tradițională și cea mai ieftină) și cu starter electric (ca la automobi, mult mai rapidă și eficientă).
  • Diferențial blocabil. Funcție foarte comodă pentru efectuarea manevrelor în cazul modelelor până la 150kg, când o roată se blochează, iar a doua continuă să se rotească.
  • Numărul de roti și tipul acestora.
  • Reglarea volanului la 180 de grade, pentru virarea rapidă la stânga sau la dreapta.
  • Posibilitatea fixării unei remorci.
  • Prezența farurilor etc.  

Cumpără cel mai bun motocultor în rate, doar la Etop

Cu Etop lucrările agricole pot deveni și mai eficiente, datorită utilajelor pentru grădinărit disponibile în magazinul nostru, la cele mai bune oferte de pe piață. Doar la noi, poți alege motocultorul potrivit sau oricare alt utilaj agricol, pentru construcții sau reparații. Oferim consultații individuale fiecărui client, servicii de deservire tehnică specializată, livrare și instalare în toată țara. În plus, clienții noștri au posibilitatea să achite noua achiziție în rate sau credit, în cele mai favorabile condiții, pentru investiții responsabile și corecte.

Etop – distribuim utilaje create să reziste!

Ce este motocultorul?

Care motocultor este mai bun?

Cât costă un motocultor?

Unde pot cumpăra motocultoare?