Cum să alegi un ventilator industrial sau casnic?

Ventilator industrial

Astăzi, ventilatoarele sunt aparate indispensabile practic în orice tip de încăpere, de la cele casnice, până la încăperile comerciale și chiar industriale. Un ventilator casnic sau industrial ne poate asigura temperatura optimă, răcind aerul până la nivelul necesar și creând astfel o atmosferă confortabilă și relaxantă. Pentru a alege un ventilator potrivit este important să cunoști din start care sunt principalele tale necesități de la acest aparat de uz, unde și cum îl vei folosi, dar și ce buget planifici să cheltui pentru procurarea și instalarea sistemului de ventilare.

În magazinul Etop poți achiziționa ventilatoare casnice și industriale, de la producători de top din această nișă, la cele mai avantajoase oferte și cu garanția calității. Consultanții noștri sunt mereu la dispoziția ta cu recomandări și sfaturi utile ca să alegi mai ușor modelul ce ți se potrivește cel mai bine. Iată de ce, în acest articol ne-am propus să analizăm cum alegem corect un ventilator industrial sau de uz casnic, care-și merită pe deplin investiția.

Ventilator industrial centrifugal sau tubular? Tipuri și varietăți

În general, ventilatoarele pot fi împărțite în două categorii mari: casnice și industriale. Primele sunt destinate pentru încăperile locative, au o putere medie și capacitate redusă, dar suficientă pentru crearea unui mediu confortabil în casă sau apartament. La rândul lor, ventilatoarele industriale sunt folosite pentru menținerea unei atmosfere prielnice în procesul de lucru, asigurând ventilarea și crearea unei temperaturi favorabile în una sau mai multe încăperi.

În continuare, ne vom referi mai detaliat la ventilatoarele industriale și anume la tipuri și varietăți. Modelele disponibile pe piață pot fi clasificate în mai multe grupuri, în funcție de câteva criterii, precum principiul de funcționare, modul de instalare, dar și tipul construcției. După primul criteriu avem de ales din următoarele variante:

  • Ventilator industrial axial. Asigură un debit mare de aer, datorită construcției speciale cu elice. Un ventilator industrial din această categorie oferă o eficiență de 40 – 90% și poate fi dotat cu până la 60 de pale.
  • Ventilator centrifugal. Acest model este dotat cu rotor, în loc de elice, dar și un motor montat în spate, care asigură funcționarea acestuia. Modelele centrifugale pot fi și ele de 2 tipuri: cu pale curbate înainte sau în spate, cu eficiența de 60 – 75%.

Adițional, după modul de instalare și tipul construcției deosebim următoarele varietăți: ventilator industrial tubular (de tip canal), de perete și cu montare pe pardoseală. Fiecare variantă are avantajele sale și este potrivită pentru anumite necesități.

Ce caracteristici contează la un ventilator industrial de perete?

Pentru ca un ventilator să îți ofere nivelul necesar de eficiență în lucru, este important să îl alegi ținând cont de mai multe caracteristici tehnice și de construcție. Anume de acestea depinde direct productivitatea ventilatorului, durabilitatea în timp, dar și cât de potrivit va fi necesităților tale individuale. Iată care sunt principalele caracteristici tehnice ale unui ventilator:

  • Puterea și frecvența motorului și rotorului. De aceste criterii depinde viteza de transmitere a debitului de aer în încăpere. Atunci când analizezi puterea, atrage atenția atât la coeficientul nominal, cât și cel de consum, care influențează eficiența energetică.
  • Volumul și presiunea maximă a debitului de aeru. Acest criteriu contează mai ales pentru a stabili cât de eficient va fi ventilatorul în încăperile mari sau mici.
  • Diametrul construcției. Acesta poate varia între 100 și 1000mm și trebuie ales individual, în funcție de locul unde planifici să montezi viitorul ventilator.
  • Nivelul de zgomot și vibrații. Ventilatoarele sunt niște utilaje destul de zgomotoase. Pentru a minimiza zgomotele, acestea sunt dotate cu un suport izolator. După tipul materialului, cele mai silențioase modele sunt ventilatoare din termoplastic sau polipropilenă.
  • 5. Sursa de alimentare. După acest criteriu avem două opțiuni: ventilator industrial 220V sau 380V, de regulă, mult mai puternice și performante.

Vino la Etop să-ți alegi cel mai bun ventilator de aer industrial

În magazinul Etop ai o gamă vastă de utilaje și tehnică pentru construcție, inclusiv ventilatoare pentru spații comerciale, casnice și industriale, dar și accesorii. Periodic ne completăm stocurile cu modele din diferite categorii de preț, de la producători de top, la cele mai avantajoase. La Etop beneficiezi de cel mai bun raport preț-calitate pentru toată gama de produse, garanția calității direct de la producător, servicii de arendă a utilajelor și mentenanță. Te așteptăm în vizită sau nu ezita să faci legătura cu noi în regim online sau la telefon: 067 707 707.

Ce tipuri de ventilatoare există?

Prin ce se deosebește un ventilator casnic de unul industrial?

Ce ventilator să cumpăr pentru casă?

Unde găsești ventilatoare industriale?