Cum alegem corect tehnica pentru construcții?

tehnica de constructii

Ce fel de șantier fără mașini de construcții, de diverse mărimi, forme și pentru tot felul de necesități. Aceste utilaje masive sunt indispensabile în lucrările de construcție, de la ridicarea și încărcarea materialelor în cantități mari, până la transportarea rapidă și eficientă a acestora. În listă se includ excavatoare pentru construcții, încărcătoare mici sau frontale, dumpere și tot felul de accesorii, care fac exploatarea acestora mult mai productivă și comodă.

Totuși, achiziționarea unor mașini și utilaje pentru construcții este o sarcină foarte responsabilă, în primul rând datorită investiției mari pe care o cer. Dar și faptului că sunt o achiziție de durată, care ne dorim să fie nu doar eficientă, dar și durabilă în timp. În Moldova există mai multe locații unde putem găsi excavatoare în vânzare, dar la Etop ai parte și de servicii suplimentare, cum ar fi CHIRIA utilajelor și mentenanța. Iar pe lângă toate, mereu tindem să îți aducem toate informațiile pe care ar trebui să le știi atunci când îți alegi unul sau mai multe utilaje.

În continuare ne vom referi la tipurile de tehnică pentru construcții disponibile pe piața din Moldova, diferențele dintre acestea, scopurile de utilizare, dar și principalele criterii la care ar trebui să atragi atenția, dacă ai decis să iei în chirie sau să investești în achiziția unei mașini pentru lucrări pe șantierul de construcții.

Ce tipuri de mașini pentru construcții există?

După cum ne dăm seama din denumire, tehnica pentru construcții ne ajută să realizăm toate etapele necesare pe șantierul de construcție a unui bloc locativ, case, centru comercial etc. Acestea ne sunt utile de la etapele primare (crearea fundamentului, pregătirea materialelor), până la cele finale (încărcarea materialelor etc). Astfel, în procesul de construcție a unei clădiri, fie de dimensiuni mari sau mici, fără îndoială vom avea nevoie de următoarele mașini:

  • Excavatoare– tehnica indispensabilă în lucru cu fundamental unei clădiri (utilizate pentru săparea fundamentului până la adâncimea necesară, rapid și eficient). În general, deosebim: excavatoare mini – de la 0,9T – 1,9T, de la 2,0 – 8,1T, dar și excavatoare pe șenile profesionale, utilizate pentru lucrările pe șantierele mari. Pentru a le spori productivitate, avem la dispoziție și o gamă vastă de accesorii pentru excavatoare pe roți, ce pot fi utilizate pentru diverse necesități.
  • Încărcătoare pentru construcții. Ne ajută să încărcăm orice tip de materiale, în cantități mari. Există încărcătoare mini, utilizate pe șantierele mici, cât și modele frontale, cu capacitatea mai mare, utilizate pe șantiere profesionale.
  • Dumpere. Sunt utilizate în construcții pentru transportarea și turnarea materialului. Există modele de dimensiuni mici (mini dumpere), cât și variante profesionale.

Vânzare sau chirie – care variantă e mai potrivită?

Achiziționarea utilajelor specializate este o sarcină complexă, care trebuie analizată minuțios, mai ales că cere și planificarea unui buget destul de mare. Dacă să vorbim despre șantierele mereu în lucru, unde utilajele sunt o necesitate zilnică, achiziționarea acestora își are rostul. Totuși, cea mai bună variantă rămâne a fi serviciul de CHIRIE a utilajelor, pentru o perioadă determinată. De regulă, tehnica pentru construcție necesită o investiție destul de mare. Iar dacă planifici să o utilizezi pentru lucrări pe perioade scurte de timp, poți pur și simplu să o iei în arendă.

Chiar și în cazul închirierii, este important să alegi utilaje care se potrivesc cu necesitățile tale individuale. Iar primul pas este să stabilești scopul utilizării acestora, principalele caracteristici tehnice care contează pentru o bună utilizare, dar și funcțiile de care ai nevoie. Echipa de profesioniști Etop este mereu dornică să te ajute cu sfaturi și recomandări despre toate utilajele pe care le avem, pentru ca modelul ales să îți aducă un nivel maxim de productivitate și performanță.

La ce criterii atragi atenția atunci când alegi tehnica pentru construcții?

Diversitatea mașinilor de construcții se datorează varietății imense de sarcini și etape ce trebuie de parcurs în timpul lucrărilor pe șantiere, construcția drumurilor și alte lucrări specializate. Astfel, tehnica specializată se diferențiază prin dimensiuni, greutate, capacitate și, desigur, funcționalitate. În continuare ne vom referi la principalele caracteristici tehnice pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când alegem tehnica pentru construcții:

  1. Producătorul (brandul). Prețul utilajelor depinde nu doar de specificațiile tehnice pe care ni le oferă, dar și de notorietatea brandului. Deosebim branduri de top, din clasa de mijloc sau de buget, fiecare oferindu-ne caracteristici diferite. Tehnica de construcție premium este sigură, eficientă și durabilă, dar necesită și o investiție colosală. La rândul său brandurile de mijloc ne aduc un raport optim preț-calitate. Etop colaborează cu producători de tehnică din toate segmentele, fiind distribuitor a următoarele branduri: Katz – brand german, Kato IMER, Silla, Rotair, IHIMER – branduri italiene.
  2. Specificațiile tehnice și funcționalitatea. Acestea trebuie alese în funcție de necesitățile individuale. De exemplu, pentru șantiere și lucrări de construcții medii, poți alege tehnică cu specificații universale și numeroase accesorii. Iar ce ține de lucrările pe șantierele mari, merită să investești în tehnică profesională, capabilă să ne ofere cel mai înalt nivel de calitate și funcționalitate. De asemenea, nu uita să atragi atenția și la capacitatea tehnică a utilajelor, dar și gabaritele acestora.
  3. Perioada de utilizare. Este important să atragi atenția și la perioada în care planifici să utilizezi tehnica necesară. Pentru lucrări pe perioade scurte, poți alege mașini din clasa de mijloc, care își vor răscumpăra rapid investiția. Iar ce ține de companiile specializate în construcții, care au lucrări pe termen lung, cu siguranță e nevoie de tehnică profesională.
  4. Ușurința în exploatare. Pentru ca tehnica să ofere maximum eficiență, trebuie și să fie exploatată corect, mai ales în cazul mașinilor de construcții, care necesită cunoștințe specializate ce ține de utilizare.
  5. Serviciile de mentenanță și deservire tehnică. Pentru că fiecare tehnică necesită o îngrijire corespunzătoare, îți recomandăm să verifici dacă tehnica aleasă beneficiază și de servicii specializate de mentenanță (diagnosticare, reparație etc).

Unde găsești excavatoare de vânzare și alte utilaje de construcții?

Desigur că la Etop – distribuitorul tău de încredere de utilaje de pregătire și finisare, care te ajuta să transformi lucrările de construcție într-un proces interactiv, eficient și cât mai productiv. Lucrăm doar cu tehnică certificată, capabilă să-ți ofere cel mai înalt nivel de calitate și durabilitate în timp. În plus, avem și un sortiment vast de mașini și utilaje, pentru orice tip de lucrări. Contactează-ne pentru orice întrebare – 067 707 707 sau vină în vizită pe strada Uzinelor 90.

 

Unde găsești mașini și utilaje pentru construcții în Moldova?

Ce tipuri de mașini de construcții sunt?

Ce prețuri are tehnica de construcții?

Cum alegi corect un excavator pentru construcții?